Index Vakbarát Hírportál

Hatósági fellépés vetett véget az indiai majmok bosszúhadjáratának

2021. december 20., hétfő 16:24

Több száz kutyával végeztek egy kismajom halála miatt.

A helyi vadvédelmi hatóságok befogtak, majd biztonságos távolságban szabadon eresztettek két majmot Indiában, Maharastra állam Beed megyéjében, hogy véget vessenek egy helyi faluban és városkában kialakult bizarr bosszúhadjáratnak.

A majmok állítólag azután kezdték üldözni a helyi kutyákat, hogy egy falka végzett egy újszülött majommal. A bosszú során a kutyákat épületekről és magas fákról hajigáltak le. Három hónap alatt közel 250 kutyával végeztek.

A helyiek körében pánik alakult ki, miután a helyi gyerekeket is megtámadták a majmok, és egy helyi lakos egy kutyakölyök védelmezése közben lábát törte.

Bár szakemberek szerint a főemlősöknél előfordul, hogy bosszút állnak, ha csapatuk valamelyik tagja agresszió áldozata lesz, nem minden esetben működnek az emberi érzelmi sémák szerint. Ha például megszokják, hogy az emberek etetik őket, úgy gondolják, hogy az emberek alárendeltek, és azokat, akik nem adják át a birtokukban lévő élelmiszert, megtámadják. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy az emberek által számukra kihelyezett élelemért kóbor kutyákkal kell megküzdeniük.

A híradások szerint a bosszúhadjárat nyomán az ötezer fős Lavul faluban egy kutya sem maradt.

(Insider, Newsweek, Vice)

Rovatok