Index Vakbarát Hírportál

Peking renitens pandája megunta kifutóját, és átmászott a kerítésen

2021. december 20., hétfő 11:54

Az állatkert látogatóinak szeme láttára mászott át Meng Lan, a Pekingi Állatkert legrosszabb óriáspandája december 15-én kifutójának a kerítésén. A hatéves állat szökése során az átlátszó válaszfal tetején elhelyezett, 1,8 méteres fémkerítésen is átdobta magát. A látogatók közé nem ugrott le, az átmeneti zónában maradt, mely a látogatókat és az állatkert lakóinak területét választja el egymástól.

A panda megnézte az őt szemlélni érkezetteket, majd visszatért lakórészére, gondozóinak ugyanis sikerült étellel visszacsalogatniuk. Szerencsére sem állatnak, sem embernek nem esett bántódása az eset során.

Meng Lanról gondozói úgy tartják, hogy ő a legrosszabb panda a Pekingi Állatkertben, ehhez hasonló akciója azonban még soha nem volt korábban. Az állatkerti vezetőség úgy döntött, hogy szökésbiztossá teszik a panda kifutóját, hogy a jövőben ne történhessen meg ilyen vagy hasonló eset.

Egyéb pandahírek a hétvégéről: szombaton megmutatták a francia Beauval Állatkert augusztusban született bocsait, Huanlilit és Juandudut.

Kínában idén júliusban jelentették be, hogy többé nem a veszélyeztetett fajok között tartják számon az óriáspandákat, a Természetvédelmi Világszövetség 2016-ban sorolta át veszélyeztetettből sebezhetővé a pandák természetvédelmi státuszát.

(Forrás: People Magazine, via 24)

Rovatok