Index Vakbarát Hírportál

Nincs elég sült krumpli a japán mekikben

2021. december 22., szerda 11:04

Péntektől december 30-ig csak kis adag sült krumplit árulnak a McDonald's gyorsétteremlánc-hálózat éttermei Japánban, mivel késik a jellegzetes köret elkészítéséhez szükséges burgonya szállítása.

A BBC cikke szerint a közepes és nagy adag köretek árusítása limitálva lesz, kis adagot kérhetnek a vendégek. Azt nem közölte a cég, hogy lesz-e mennyiségkorlát a megvásárolható kis adagokra.

A japán mekik egy Vancouver közelében található kikötőn keresztül importálják a burgonyát Kanadából, a szállításhoz használt hajók azonban a kanadai árvizek és a világjárvány globális ellátási láncra gyakorolt hatása miatt nem érnek oda időben a felkelő Nap országába. A cég közleményben tudatta, a kialakult helyzet nyomán alternatív szállítási eszközökhöz nyúlnak, például repülőgépekkel próbálnak krumplit importálni.

Nem ez az első eset, hogy a japán McDonald's-nak korlátoznia kell sült krumplijainak adagjait. 2014-ben az amerikai nyugati parton több tízezer dokkmunkás sztrájkolt. Akkor a japánok szintén repülőgépeken importáltak ezer tonnányi burgonyát, hogy megoldják a helyzetet.

Rovatok