Index Vakbarát Hírportál

Jéghideg vízben fürdőztek Londonban

2021. december 25., szombat 15:26

A Serpentine Úszóklub mintegy 40 tagja a londoni Hyde Park Serpentine-tavában mártózott meg karácsonykor a Pán Péter kupa alkalmából.

Pán Péter kupát 1864 óta rendezik meg december 25-én. A versenyzők egy 100 yardos (körülbelül 91 méteres) távon mérettetik meg magukat.

Sokan mikulássapkában csobbantak a medencébe, a verseny után pedig többen egy pohár jól megérdemelt vörösborral melegítették meg magukat. 

Ezen kívül a suffolki Felixstoweban is tartottak egy jeges fürdőzést az Északi-tengerben, amihez még be is öltöztek az emberek. 

Ezt az eseményt már tizenhetedik éve rendezik meg, a fürdőzéssel párhuzamosan adománygyűjtést is rendeznek az egyik közelben működő hospice-ház részére.  A híradások szerint itt körülbelül 500-an gyűltek össze idén, bár nem mindannyian mártóztak meg a jeges vízben. 

Lappföldön a legnagyobb divat a jeges víz

Mint korábban megírtuk, Lappföldön is népszerű turistaattrakciónak számít az, hogy az emberek elmerülnek a jéghideg vízben. Ott a turisták egy piros, neoprénből készült ruhát öltenek, és ebben szállnak a vízre.

(via DailyMail, Evening Standard)

(Borítókép:  Serpentine Úszóklub tagjai a londoni Hyde Park Serpentine-tavában tartott hagyományos karácsonyi úszóversenyükön a Peter Pan-kupán 2021. december 25-én. Fotó: MTI / EPA / Andy Rain)

Rovatok