Index Vakbarát Hírportál

Orosz támadásra készül a kijevi polgármester helyettese

2021. december 29., szerda 19:08

A kijevi lakosoknak sürgősen gondoskodniuk kell a túlélést szolgáló vészcsomagok előkészítéséről, mert az oroszok bármelyik pillanatban megtámadhatják Ukrajnát – nyilatkozta Andrij Kiricsenko, a Kijevi Városi Állami Adminisztráció helyettes vezetője. Vitalij Klicsko polgármester helyettese szerint

célszerű, hogy mindig készenlétben legyen a vészcsomag, amelyet mindenki gyorsan magával vihet. Ebben mindenekelőtt a családtagok okmányainak, gyógyszereinek, az évszaknak megfelelő kényelmes ruháknak, egy-két napra elegendő élelmiszernek kell lennie.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes gyakorolni az elsősegélynyújtást, jóllehet nem kell tanfolyamot végezni, mert ma már sok videó van erről az interneten.

Kiricsenko azt a meggyőződését fejezte ki, hogy az oroszok elméletileg bármelyik pillanatban támadhatnak, hiszen már nyolc éve háborút folytatnak Ukrajna ellen – írja a Kárpát.in.ua.

Hozzátette: nem esünk pánikba, amikor repülőre szállunk, jóllehet minden alkalommal megmutatják, hol vannak a vészkijáratok, hogyan kell használni az oxigénmaszkot és hol van a mentőmellény.

Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül szükség lesz ezekre. Ez az információ csak azért van, hogy a kritikus helyzetbe kerülők egyértelműen tudják, mit kell tenniük

– összegezte Kijev helyettes polgármestere.

Mint megírtuk, Washington és Kijev szerint Oroszország invázióra készülhet Ukrajna ellen, amiről a nagyarányú orosz csapatösszevonások tanúskodnak az ukrán határ mentén. Oroszország tagadja ezt, és azt állítja, hogy Ukrajna és a NATO növekvő együttműködése élezte ki a feszültséget. Moszkva a jelenlegi helyzetet az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlította, amikor a világ az atomháború szélére sodródott. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön azt mondta, hogy Oroszország el akarja kerülni a konfliktust, de azonnali választ vár az Egyesült Államoktól és szövetségeseitől a biztonsági garanciákra vonatkozó követeléseire.

Rovatok