Index Vakbarát Hírportál

Állig fel volt fegyverkezve, és azt mondta, megy megölni Joe Bident

2021. december 30., csütörtök 16:52

Iowa államban sikerült feltartóztatni azt a férfit, aki a Kalifornia állambeli Mercedből indult útnak, hogy a fővárosba, Washingtonba érve végezzen Joe Biden amerikai elnökkel és a koronavírus-járvány megfékezését irányító fő amerikai tisztségviselővel, Anthony Faucival – derül ki a Los Angeles Times cikkéből.

Saját bevallása szerint a 25 éves Kuachua Brillion Xiong azért vállalkozott az útra, mert nem ért egyet a Biden-adminisztráció politikájával, a célja pedig az, hogy megölje a hatalmon lévőket, akikről a hatoldalas vádirat szerint halállistát állított össze. Amikor lekapcsolták az iowai Interstate 80 autópályán, mert túl agresszíven hajtott, egy AR–15-ös gépkarabélyt, rengeteg lőszert és golyóálló mellényt találtak nála. Lapult a kocsijában egy hevenyészett alaprajz is a Fehér Házról, rajta az épület „gyenge pontjaival”, a GPS-ét eleve az elnöki rezidencia felé vezető útig állította be. Azt mondta, át akart mászni a kerítésen, hogy Joe Biden közelébe férkőzhessen. Még a múlt héten, december 21-én vették őrizetbe.

New —> Federal prosecutors say a CA man was arrested driving through Iowa – w an assault rifle, ammunition, a kill list including former Presidents and Anthony Fauci.

Kuachua Brillion Xiong told officers he was going to scale the WH fence to kill people in power, via @AndyTriay pic.twitter.com/LeAPyNgRc2

— Mike Valerio (@MikevWUSA) December 29, 2021

Az, hogy Kuachua Brillion Xiong eljutott Iowáig, azt jelenti, hogy már több mint az út felét sikerült megtennie. Minden jel szerint csak azért szakította meg az országon és a kontinensen átívelő útját, hogy aludjon, a kocsijában legalábbis több üres doboz Red Bull hevert szerteszét. Egyébként a halállistáján szerepelt két exelnök, Barack Obama és Bill Clinton, de Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is. 

Kihallgatásakor a 25 éves férfi azt állította, nincsenek öngyilkos hajlamai, de kész lenne fegyverrel megvédeni magát. A kocsijában találtak olyan pénzt is, amelyet kifejezetten a saját temetésére tett félre. 

(Borítókép: Joe Biden. Fotó: Kent Nishimura / Los Angeles Times / Getty Images)

Rovatok