Index Vakbarát Hírportál

Visszatér Melania Trump, a szemét árulja

2021. december 30., csütörtök 16:08

Több hónapnyi relatív csend után visszatért a nyilvánosság elé Melania Trump, Donald Trump amerikai exelnök felesége – írja a CNN. A volt first lady egy, a szemeiről készített vízfestménnyel jelentkezett, amelyet NFT-ként vehet meg, aki akar. 

A vízfestmény Marc-Antoine Coulon francia műve, a Melania’s Vision címet viseli, a volt first lady tizenhétszer posztolt róla Twitteren azóta, hogy egy közleményben bejelentést tett a létezéséről. Bevételeit e szerint gyermekek megsegítésére akarja fordítani.

Az NFT, azaz nem helyettesíthető token korlátozott számban létező, névre szóló eszköz, az egyedi gyűjthető tárgyak digitális megfelelőjeként működik. Csak digitálisan létezik, eredetiségét a nyílt forráskódú és okosszerződés-funkcióval bíró ethereum helyett jelen esetben egy másik kriptovaluta, a solana biztosítja blokklánc-technológiával. 

Melania Trump szempárjából a piac alakulásától függően egy-egy NFT 175 dollárba (átszámítva 57-60 ezer forintba) fog kerülni. A volt first lady – jegyzi meg a CNN – nem számít úttörőnek a területen, Paris Hilton, Shawn Mendes, Tom Brady, Kate Moss és Elon Musk exe, a kanadai énekesnő Grimes is beszállt az üzletbe, hogy rövid idő leforgása alatt több százezer vagy több millió dollárral gazdagodjon.

Rovatok