Index Vakbarát Hírportál

Üzemanyag-szállító tankert süllyesztett el a milliomos szuperjachtja

2021. december 31., péntek 18:43

December 24-én este az amerikai milliomos JR Ridinger jachtja, a Utopia IV hátulról belerohant egy üzemanyag-szállító tankerbe, amely az ütközés után a hatszáz méter mélyen lévő tengerfenékre süllyedt a Bahama-szigeteknél.

A Daily Mail ma fedezte fel a Caribbean National Weekly december 28-i cikkét, amely szerint a 63 méter hosszú jacht hátulról elkapta és meglékelte a Tropical Breeze nevű tanker tatját 25 kilométerre New Providence Island partjaitól. Tulajdonosa, a Maritime Management LLC közleményben jelezte, hogy a 49 méteres tanker által szállított üzemanyag, az autógáz könnyebb, mint a levegő, ezért a felszínre érve elpárolog. Ettől függetlenül az ügyben a Bahama-szigetek környezetvédelmi minisztériuma vizsgálatot indított a lehetséges környezeti hatások miatt, a közlekedési minisztériumot pedig a baleset körülményei érdeklik. 

Az nem világos, hogy a Utopia IV milyen sebességgel haladt (csúcssebessége 33 csomó, átszámítva 61 kilométer/óra), és egyelőre az sem világos, hogy JR Ridinger a fedélzetén tartózkodott-e az ütközéskor. Ő a multi-level marketingben utazó Market America mögötti cég elnök-vezérigazgatója, 2021-es becslések szerint háromszázmillió dolláros vagyonnal rendelkezik. 

A Utopia IV 2018-ban épült, gyártója, az olasz Rossinavi négy könnyű Rolls-Royce-motort is tett bele, van rajta üvegfenekű medence és jacuzzi, ami pedig a belső kényelmet illeti, úszik a luxusban a francia és az olasz divatház, a Hermes és az Armani jóvoltából.

Rovatok