Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: A körülöttünk lévő problémák nem szünnek meg, de nem vagyunk egyedül

2021. december 31., péntek 20:05

Délután ötkor tartotta év végi hálaadását Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter bazilikában. A szentatya beszédében a keresztény rácsodálkozás képességét ajánlotta, hogy ilyen tekintettel szemléljük a betlehemi gyermeket, de ezzel a jó szemmel nézzünk a holnapok elé is – írja a Vatican News.

Ferenc pápa rámutatott, hogy a karácsonyt nem lehet ámulat nélkül ünnepelni, de azt az ámulatot nem lehet egy felületes érzelemre, egy ünnep külsőségességére, legkevésbé pedig a fogyasztói őrületre korlátozni. Szerinte ha erre fokozzuk le a karácsonyt, az semmi változást nem hoz, és a holnap is olyan lesz, mint a tegnap, és a jövő esztendő is olyanná válik, mint a tavalyi.

Az egyházfő beszédében kiemelte, hogy a körülöttünk lévő problémák nem szűntek meg, a nehézségek és aggodalmak megmaradnak, de nem vagyunk egyedül.

Ez a járványidőszak csak világszerte fokozta az eltévelyedettség érzésünket

– emelte ki a pápa, aki szerint valóban elmondhatjuk, és el is kell mondanunk, hogy „hála Istennek” újból felelősségtudattal reagáltunk, mert a közös felelősség választása nem a világtól jön, hanem Istentől.

Rovatok