Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint Orbán igazán szereti az országát, támogatja 2022-es újraválasztását

2022. január 3., hétfő 17:08

Orbán Viktort támogatja a 2022. áprilisi magyarországi parlamenti választásokon Donald Trump – hívja fel a figyelmet a Politico arra a szűkszavú közleményre, amelyet az amerikai republikánus exelnök adott ki hétfőn. 

Orbán Viktor igazán szereti az országát, biztonságot akar adni az embereinek. Csodálatos munkát végzett Magyarország megvédésében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben és a kereskedelemben, és meg kell adni neki az esélyt a folytatásra a következő választáson. Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel, élvezi a teljes támogatásomat. hogy újra megválasszák miniszterelnöknek!

– hangzik a közlemény.

A támogatással Trump azt a szívességet viszonozza, amelyet Orbántól kapott, aki 2016-ban elsőként biztosította őt a támogatásáról az Európai Unió vezető politikusai közül. 2019. május 13-án aztán személyesen is találkoztak, az akkori amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Orbán Viktort, nemrég pedig levelet is írt a magyar miniszterelnöknek.

A demokrata elnök, Joe Biden vezette jelenlegi amerikai adminisztráció nem rajong ennyire az Orbán-kormányért. Ékesszólóan illusztrálta ezt, hogy Magyarországot nem hívták meg arra az amerikai égisz alatt zajló demokráciacsúcsra, amelyre India és Pakisztán hivatalos volt.

(Borítókép: Orbán Viktor és Donald Trump amerikai elnök kezet fog a Fehér Ház Ovális Irodájában 2019. május 13-án Washington DC-ben. Fotó: Brendan Smialowski / AFP)

Rovatok