Index Vakbarát Hírportál

A gyerekek oltása mellett érvelt, golyót küldtek neki

2022. január 7., péntek 09:28

Rendőri védelem alá kellett helyezni egy ismert olasz immunológus szakértőt, Antonella Violát, miután pisztolygolyót küldtek neki feladva egy borítékban – írja a BBC.

A professzort és családját gyaníthatóan azért fenyegették meg, mert korábban a gyermekek koronavírus ellen történő oltása mellett érvelt. A töltény mellett egy levél is várta a szakembert, amelyben azt írták, hogy meg fogják gyilkolni a családját és őt is, amennyiben nem tagadja meg az általa tett állításokat.

Antonella Viola ezt követően közösségi oldalán számolt be a fenyegetőző oltásellenesekről, akik – mint fogalmazott – csak ahhoz értenek, hogyan kell gyűlölni, elutasítani a logikát és a törvényeket, s hogy csak erőszakot és feszültséget szítanak. Hozzátette, ő mindig a tudománynak fog hangot adni, és beszélni fog azokhoz, akik meghallgatják.

A BBC megjegyzi, hogy egyre több esetben fenyegetik meg halálosan az oltásellenesek a járványügyi szakembereket, valamint az oltáspárti közszereplőket. Hollandiában például Sigrid Kaag pénzügyminisztert fenyegette meg egy összeesküvés-elmélet hívő, aki Facebookon közvetítette, amint meggyújt a politikus háza előtt egy fadarabot, de több oltáspárti francia politikus is kapott fenyegetéseket.

Olaszországban a múlt hónapban kezdték meg az 5 és 11 év közötti gyermekek oltását, azonban nem kötelező jelleggel. Antonella Viola azt mondta, ő a továbbiakban is azt fogja tanácsolni a szülőknek, hogy adassák be gyermekeiknek az oltást, mivel ez a helyes döntés.

(via BBC)

Rovatok