Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy kétéves fiú, mert beleesett a kerti tóba

2022. január 8., szombat 11:31

Életét vesztette egy 2 éves kisfiú Ausztriában azt követően, hogy beleesett a kerti tóba.

A kisgyerek, Tim még december 30-án esett bele a tóba felső-ausztriai Garstenben lévő családi háznál. A tragédia körülményeiről az édesapa – aki a történtek idején nem volt otthon – most nyilatkozott a Kronen Zeitungnak. 

Elmondása szerint a kerti tavat egy kerítés vette körül, a kisfiúnak azonban sikerült átmásznia ezen, mikor épp nem figyelt rá senki és beszaladt a tóba. A hideg vízben a gyermek sokkot kapott és mire édesanyja és nővére észrevette, hogy eltűnt, addigra már eszméletlenül lebegett a vízen. 

A tóból 16 éves nővére mentette ki őt. A kisfiú ekkor még lélegzett, nem sokkal később azonban a vérkeringése összeomlott és leállt a szíve a hidegsokk miatt. Ezt követően még sikerült újraéleszteni és kórházba szállítani őt, azonban az agya így is visszafordíthatatlan károkat szenvedett az oxigénhiány miatt, ebből kifolyólag pedig még aznap életét vesztette a linzi gyermekkórházban. 

A kisfiú édesapja a tragédiával kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy a gyermekek kiszámíthatatlanok és még az óvintézkedések ellenére is megtörténhet egy ilyen tragédia, ha nem figyelik állandóan őket a szülők. Szülei úgy döntöttek, hogy szerveit eladományozzák. „Tim szíve egy másik gyermekben élhet majd tovább – mondta az édesapa.

(via krone.at)

Rovatok