Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a milliárdos gyilkos, aki az HBO-n buktatta le magát

2022. január 10., hétfő 22:12

Az elátkozott: Robert Durst halálos élete című dokumentumfilmben szólta el magát tetteiről. Életfogytiglani börtönre ítélték, 78 évesen halt meg.

Egy kaliforniai börtönben, 78 éves korában meghalt Robert Durst. A férfi családjának érdekeltsége van több New York-i felhőkarcolóban, többek közt a World Trade Centerben is, a vagyonukat a Forbes 8,1 milliárd dollárra becsüli.

Ügyvédje szerint a milliomos gyilkos hétfőn természetes halált halt. A férfi évek óta több egészségügyi problémával is küzdött. Durst a hatóságok szerint több gyilkosságot is elkövetett: évekkel ezelőtt 45 napos hajsza után kapták el, miközben elemelt egy csirkés szendvicset egy boltból Pennsylvaniában. 

A mágnást tavaly életfogytiglani büntetésre ítélték, miután szeptemberben ő maga is bevallotta, hogy meggyilkolta szóvivőjét és bizalmasát, Susan Bermant. A nőt azért ölte meg, hogy ne beszéljen a rendőrségnek a felesége eltűnésének körülményeiről. 

A hatóságok szerint ezen kívül még legalább két másik gyilkosságot követett el. Felesége, Kathie Durst 1982-ben tűnt el, és azóta sem találták meg a holttestét. 2017-ben hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Robert Durst ügyét a saját vallomása alapján ismét megnyitották volna, de a koronavírus miatt erre nem kerülhetett sor. A bűnöző októberben maga is elkapta a fertőzést és lélegeztetőgépre került

Az amerikai mágnásról már az HBO is forgatott egy dokumentumfilmet 2015-ben. Ennek készítése alatt is elszólta magát egyszer. 

Mi a fenét csináltam volna? Hát persze, hogy megöltem őket

– mondta a dokumentumfilmben egy kérdésre válaszolva. 

(via BBC)

(Borítókép: Alex Gallardo-Pool / Getty Images)

 

Rovatok