Index Vakbarát Hírportál

Pokémont fogtak bűnözők helyett

2022. január 11., kedd 14:29

Új munka után kellett néznie két rendőrnek Los Angelesben, mert hiába voltak járőrszolgálatban, nagy ívben tettek a kötelességükre, amikor rádión erősítést kértek tőlük.

Hogy mi foglalta le őket? Nos,

Pokémon Go-ztak. 

Amikor beérkezett a segélyhívás, a két járőr figyelmen kívül hagyta a jelzést, és elhajtott más irányba. 

Eleinte azzal védekeztek a főnöküknél, hogy zajos helyen tartózkodtak, így nem hallották a rádiót. Csakhogy a parancsnok megnézte a járőrautó belsejét rögzítő kamera felvételét, amelyből kiderült, hogy eszük ágában sem volt szolgálni és védeni, mentek inkább pokémont fogni. 

Sőt miután továbbhajtottak a zajló bűncselekmény helyszínéről, hallható, ahogy a Pokémon Go kiterjesztettvalóság-alapú mobilos játékról folytatnak mély beszélgetést, és örvendeztek, hogy feltűnt Snorlax az app térképén. Rögtön módosították is az útvonalukat, hogy elcsípjék a ritkaságszámba menő virtuális lényt. 

És ezután még legalább húsz percig autókáztak pokémonokra vadászva. 

Most derült fény a 2017-ben történt incidensre, mert most tett pontot az ügy végére az illetékes fellebbviteli bíróság, és váltak nyilvánossá a perdokumentumok. A rendőröket ugyanis magától értődően kirúgta a parancsnok, de jogorvoslatot kértek arra, hogy visszavegyék őket az állományba. A bíró nem a javukra döntött. 

(The Verge)

(Borítókép: Pokémon GO mobilos játék Los Angelesben 2016. július 17-én. Fotó:PG / Bauer-Griffin / GC Images )

Rovatok