Index Vakbarát Hírportál

Bemutatkoztak a Tokióban született ikerpandák

2022. január 12., szerda 19:18

Bemutatták a Tokióban született ikerpandákat az Ueno Állatkert látogatóinak szerdán – írja az MTI. A kicsinyeket azonban mindössze három napon át lehet megnézni, és csak korlátozott számú látogatót engednek be a világjárvány újabb hulláma miatt.

A fiú pandakölyök, Hsziao Hsziao és nővére, Lej Lej júniusban jött világra, súlyuk egyenként már 13-14 kilogramm körül van. Anyjukkal, Sin Sinnel együtt mutatták be őket a város állami fenntartású állatkertjében.

Azok a látogatók, akik sorsoláson nyertek lehetőséget a belépésre, reggel tíz órakor indulhattak befelé. A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében egy ember csak nagyjából egy percen át nézhette a kicsinyeket.

Kedden Tokió vezetése bezáratta az állatkert többi részét és más nyilvános helyeket – parkokat, múzeumokat – is a járvány terjedése miatt. Úgy döntöttek, hogy ennek ellenére a pandákat mégis megmutatják a sorsoláson kiválasztott, összesen 1800 látogatónak.

A húzást decemberben tartották, 1 a 348-hoz volt a nyerés esélye.

Sin Sin és hím párja, Ri Ri már nevelnek egy négyéves nőstényt, Hsziang Hsziangot. A Kínából kölcsönkapott szülőpár mindkét tagja 16 éves, és már korábban, 2012-ben is született utódjuk, amely azonban hatnaposan tüdőgyulladásban elpusztult.

(Borítókép:  Ikerpandák, Hsziao Hsziao (fent) és nővére, Lej Lej a tokiói Ueno Állatkertben 2022. január 12-én.  Fotó:  Handout / Tokyo Zoological Park Society / AFP

Rovatok