Index Vakbarát Hírportál

Audit és BMW-t kért kenőpénzként a volt román tisztviselő, csak készpénzt kapott

2022. január 13., csütörtök 15:59

Egy Audi Q8-ast vagy BMW X7-est kért volna kenőpénzként a román Különleges Távközlési Szolgálat (STS) korábbi vezetője, de csak készpénzt kapott helyette.

A gyanúsított, Florin Mihalache tartalékos tábornok – aki 2001 és 2005 közt volt az STS igazgatóhelyettese – tavaly augusztus óta próbálta rábeszélni üzletember ismerősét arra, hogy vegyen neki egy Audi Q8 vagy egy BMW X7 típusú autót, ezért cserébe pedig – a kapcsolatai révén – segít neki rendezni egy jogvitát egy másik üzletemberrel. Mihalache végül belement abba, hogy a luxusautók valamelyike helyett 75 ezer eurót kapjon. A pénzszerzést hivatalosan egy fiktív kölcsönszerződéssel akarta elszámolni. 

Az átvételkor Mihalache még UV-lámpát is vitt magával a bankjegyek megvizsgálásához, és egyenként számolta meg az összesen 310 darab, többnyire 500 eurós címletű bankjegyet. Nem sokkal később azonban a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) munkatársai tetten érték őt. 

A férfit őrizetbe vették, pénzmosással és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. Várhatóan csütörtökön kérvényezik a 30 napos előzetes letartóztatását is. 

(via foter.ro)

Rovatok