Index Vakbarát Hírportál

Csavargásra invitál a felvidéki Szabadság-applikáció

2022. január 15., szombat 07:30

Egy újszerű kezdeményezéssel, a Felvidéken található túraútvonalakat nyilvántartó adatbázissal rukkolt elő a Dél-Szlovákiában tevékenykedő Libertate polgári társulás. A csavarGO weboldalként megnyitva egy várakat, várromokat, kastélyokat, illetve az azokhoz vezető utakat tartalmazó gyűjtemény, okostelefonos alkalmazásként használva pedig az adatbázisában található kirándulások igazolt teljesítésére kínál lehetőséget.

A csavarGO egy újszerű PWA- (Progressive Web Apps) weboldal, amely telefonos alkalmazásként is képes futni, sőt offline módban is használható.

Fejlesztőinek meggyőződése szerint a csavarGO a folyamatosan az online térben tartózkodó gyermekek és felnőttek számára egyaránt kiváló motivációt jelenthet a mozgásra, a fizikai erőnlét fejlesztésére, a magyarságtudat erősítésére, a környezettudatos viselkedés kialakítására, valamint a családok és a gyermekcsoportok közös, hasznos időtöltésére.

Weboldalként a csavarGO egy felvidéki túraútvonalakat nyilvántartó adatbázis, amely gyalogos és kerékpáros körtúrákra invitálja az érdeklődőket, jelenlegi készültségében a Csallóközt, a Duna-mentét, Mátyusföldet bemutatva, de később további felvidéki barangolási lehetőségeket is ígérnek a fejlesztők.

A túrázók a weboldalon az útvonalakról és az azok mentén található látnivalókról, kastélyokról, várakról, várromokról olvashatnak hasznos és érdekes információkat, valamint térképnézetben is megtekinthetik minden egyes kirándulás nyomvonalát, a látnivalókat és az ellenőrzőpontokat.

A manapság mindenki zsebében ott lapuló korszerű technikai eszköz, az okostelefon használatával a szebbnél szebb várromokat bemutató túraútvonalak megismerésén túl a csavarGO alkalmazással az adatbázisában található útvonalak igazolt teljesítésére is lehetőség nyílik. A kirándulás igazolása ebben az esetben az ellenőrzőpontok érintésének regisztrálásával történik, a telefon GPS-ének segítségével. Ráadásul az igazolt teljesítéseknek köszönhetően a regisztrált felhasználók pontokat gyűjthetnek, amelyek alapján jutalomban részesülnek.

A felvidéki csavarGO komplex élményt kínál, és a határ innenső oldaláról is jó szívvel ajánlható, hiszen például az 5,3 kilométeres garamkövesdi körtúra vagy a 11,4 kilométeres Burda-túra kezdőpontja a Pest megyei Szobtól mindössze néhány kilométerre található.

Rovatok