Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

2022. január 16., vasárnap 19:41

2024-ben visszavesszük a Fehér Házat – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök az Arizona állambeli Florence városában tartott politikai nagygyűlésen.

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű rendezvényen a volt elnök kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget. „Nagy vörös hullám indul el itt, Arizonában, és végig fog söpörni ezen az országon” – fogalmazott, utalva a Republikánus Párt színére.

Ugyan nem jelentette be, hogy ismét elindulna a 2024-ben esedékes elnökválasztáson, de arra biztatta az embereket, hogy mindenképpen menjenek el szavazni.

Hiszem, hogy 2024 még fontosabb lesz, (de) ebben az évben (2022-ben) fogjuk visszavenni a képviselőházat, vissza fogjuk venni a Szenátust, és vissza fogjuk venni Amerikát. Ez nagyon fontos. És 2024-ben vissza fogjuk venni a Fehér Házat

– mondta Donald Trump.

Trump elég erős kritikákat fogalmazott meg utódja, Biden-el szemben. Bírálta a koronavírus elleni lépéseit és külpolitikáját is. A volt elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-Ping kínai elnök utóbbi időszakban tett lépései és retorikája is „a tisztelet hiányára" utalnak.

Nekünk soha nem volt ilyen problémánk. Nem volt probléma Putyinnal és Ukrajnával. Nem volt probléma Hszi elnökkel és Tajvannal. Kína, Oroszország és Irán agresszívak és provokálnak. Egy évvel ezelőtt ezt nem merték volna megtenni. Soha nem tettek volna ilyet. Játszadoznak velünk

– fogalmazott a volt elnök.

Mindezek mellett beszélt az afganisztáni helyzetről és megemlítette a benzinárakat is.

Rovatok