Index Vakbarát Hírportál

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

2022. január 17., hétfő 20:44

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, valamint Canelonest sújtották a leginkább. A közösségi médiában keringő felvételek alapján több autó és busz is víz alá került, miközben ezrek maradtak áram nélkül az országban.

Aggodalomra ad okot, hogy az előrejelzések szerint az esőzések a továbbiakban is folytatódnak. Az uruguayi meteorológiai intézet (Inumet) jelentése szerint Montevideóban 50 és 100 milliméter, Canelonesben pedig 50 és 120 milliméter eső esett. A helyi hatóságok szerint 19 ezer ember maradt áram nélkül. Az alábbi videón jól látható, hogy a vízfolyam behatolt szinte mindenhová a városban.

A fővárosban Malvín volt az egyik leginkább érintett negyed, ahol az utcákat heves esőzések sújtották. A helyi hatóságok beszámolója szerint a szakemberek hajnal óta dolgoznak, ahogy „minden erőforrásukat rendelkezésre bocsássák a helyzet kezelésére” – mondta a fővárosi önkormányzat.

Uruguayt nemrégiben sújtotta a Buenos Aireshez hasonló hőhullám, és az előrejelzések szerint a fullasztó hőmérséklet után január hátralévő részében most a heves esőzésekre kell számítani.

(via zyri.net)

Rovatok