Index Vakbarát Hírportál

Telefonon tárgyalt Orbán Viktor és Donald Trump, gratuláltak egymásnak

2022. január 18., kedd 18:25

Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar–amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán.

A megbeszélésről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t. A telefonos egyeztetésen Donald Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és kifejtette: drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson. 

A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Egyesült Államoknak. Orbán Viktor gratulált a volt amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez, amelyen Donald Trump arról beszélt, hogy „2024-ben visszaveszik a Fehér Házat”.  

Havasi Bertalan elmondta: a telefonos tárgyaláson a magyar kormányfő és a korábbi elnök áttekintette a Magyarországot és az Egyesült Államokat egyaránt sújtó migrációs válsághelyzetet, leszögezve: a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni.

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést a Karmelita kolostorban 2022. január 18-án. Fotó:  Benko Vivien Cher /  Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok