Index Vakbarát Hírportál

Nem mehetnek többé vízum nélkül Amerikába a külhoni magyarok

2022. január 20., csütörtök 19:49 | aznap frissítve

Mostantól vízumot kell igényelnie minden olyan magyar állampolgárnak, aki Magyarország jelenlegi határain kívül született. A Romániában élő magyarok a bukaresti diplomáciai képviseleten juthatnak hozzá – 160 dollár ellenében.

Az Egyesült Államok hatósági döntése alapján mostantól vízummal kell rendelkezniük azoknak a magyar állampolgároknak, akik Magyarország jelenlegi határain kívül születtek – többé nem mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Az amerikai hatóságok csak azoknak a magyaroknak teszik már lehetővé az Elektronikus Beutazási Engedély (ESTA) kiváltását, akik Magyarország jelenlegi területén születtek. Ez a döntés egyébként már 2021. februárban megszületett, csak a koronavírus okozta beutazási korlátozások miatt nem tűnt fel sokaknak. 

Ennek értelmében a külhoni magyaroknak vízumot kell igényelniük akkor is, ha Magyarországon élnek. A Romániában élő magyarok 160 dollár ellenében tudnak vízumot igényelni, és időpontot kell foglalniuk az amerikai nagykövetségen, amit csak a bukaresti diplomáciai képviseleten tehetnek meg. Budapesten csak olyan magyar állampolgárokat tudnak fogadni, akik életvitelszerűen élnek az országban. 

 (via kronikaonline.hu

Rovatok