Index Vakbarát Hírportál

Ki akarta nevetni az öregséget a 75 éves kalandor, meghalt

2022. január 23., vasárnap 12:04

Holtan találták azt a férfit aki korábban egy hordó belsejében utazta át az Altlanti-óceánt. A 75 éves Jean-Jacques Savin holttestét annak az 1,7 méter széles evezőhajó belsejében találták, amivel újra a Karib-szigetek felé vette az irányt.

Holtan találták azt a 75 éves francia férfit, aki át akarta utazni az Atlanti-óceánt egy evezőhajóval. Jean-Jacques Savin holttestét a felborult hajó kabinjában találták meg pénteken az Azori-szigetek partjainál.

A volt ejtőernyős egyébként azért indult el a Karib-szigetekre a mindössze 1,7 méter széles csónakkal, hogy  „kinevesse az öregséget".  Az útját január 1-jén kezdte el, Portugáliában, de pár nappal ezelőtt minden kapcsolat megszűnt vele miután két vészjelzőt is aktivált a hajóján. 

 

A férfinak ez lett volna a legújabb kalandja, miután 2019-ben egy egyedi építésű „hordóban” 127 nap alatt átkelte az óceánt. A csapattársai napok óta nagyon aggódtak, ugyanis egy ideje semmi életjelet nem kaptak a férfitől. 

Péntek éjszaka óta nem hallottak felőle, amikor vészjelzésekkel a csapat tudtára adta, hogy komoly nehézségekbe ütközött". Utoljára a portugál Madeira szigetekről jelentkezett be, éppen az Azori-szigetek felé indult. 

Savin arról számolt be nem sokkal az elindulás után, hogy az erős szél miatt kénytelen volt 900 kilométerrel meghosszabbítani az útját, ám akkor még úgy érezte, hogy „biztosan nincsen veszélybe”. 

A nyílt tengerre megyek nyaralni

– mondta a férfi a kaland kezdetével. 

 (via theguardian.com

(Borítókép: Jean-Jacques Savin 2021. március 28-án. Fotó: Philippe Lopez / AFP)

Rovatok