Index Vakbarát Hírportál

Több mint egy tonna drogot foglalt le az amerikai és a brit haditengerészet

2022. január 24., hétfő 09:27 | aznap frissítve

Kicsivel több mint egy tonna kábítószert foglalt le az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészet és a Brit Királyi Haditengerészet az Ománi-öbölben. A szállítmány csaknem 15 millió fontot, azaz mai árfolyam szerint közel 6,5 milliárd forintot ér.

Több mint egy tonna kábítószert foglalt le az Ománi-öbölben az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete a Brit Királyi Haditengerészet együttműködésével. A csaknem 10 óráig tartó hadművelet az HMS Montrose hadihajóról indult, amelyről kiindulva a csapatok csónakkal foglalták el a gyanúsított hajót a nemzetközi vizeken. A kábítószer-szállítmányt visszavitték az anyahajóra, ahol elemezték, majd megsemmisítették azt. 

Összesen 663 kilogramm heroin, 87 kilogramm metamfetamin, valamint 291 kilogramm hasis és marihuána volt a hajón, aminek az összértéke csaknem 15 millió font, jelenlegi árfolyam szerint majdnem 6,5 milliárd forint. 

Az akció egyébként a brit haditengerészet második legnagyobb akciója, a tavalyi 2,4 tonnás fogás után. Ben Wallace, az angol védelmi miniszter szerint a sikeres hadművelet biztonságosabb utcákat eredményez majd világszerte: 

Hatalmas pénzek csúsztak ki a bűnszervezetek karmai közül.

– mondta. 

(via news.sky.com)

Rovatok