Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden mikrofonja bekapcsolva maradt, le is hülyegyerekezte a Fox News riporterét

2022. január 25., kedd 09:46

Nem a legdiplomatikusabban fejezte ki magát Joe Biden amerikai elnök, amikor is Peter Doocy, a Fox News riportere afelől érdeklődött, hogy a növekvő infláció milyen hatással lesz az idei félidős kongresszusi választásokra.

A Reuters által közölt felvétel tanúsága szerint a hivatalos sajtótájékoztatónak már vége volt, a riporter viszont még tudni szerette volna a választ, és bekiabált a tömegből. Joe Biden pedig valószínűleg abban a hitben volt, hogy a kamerákat és a mikrofonját kikapcsolták már, így némi szarkazmussal azt válaszolta, hogy „ez egy nagy előny, még több infláció”. Majd hozzátette:

Micsoda kibaszott hülyegyerek.

A CBS szerint Peter Doocy később arról beszélt, hogy ő maga a választ egyébként már nem is hallotta a hangzavarban, a többi újságírótól értesült a nem éppen szofisztikált elnöki dörgedelemről. Egy órával később viszont Joe Biden állítólag személyesen felhívta a riportert, és elnézést kért tőle.

Semmi személyes, haver

 – hangzott a bocsánatkérés Doocy elmondása szerint. A Fox News demokrata kormányzattal szemben híresen kritikus riportere hozzátette, az elnök tisztázta a helyzetet, amit értékelt is.

Kellemes beszélgetést folytattunk

 – mondta. A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta az ügyet. A Reuters mindenesetre felidézte, hogy Joe Biden korábban szigorúan megkövetelte beosztottjaitól a tiszteletadást mindenki felé, különösen annak fényében, hogy Donald Trump előző amerikai elnök egyebek között arról vált nevezetessé, hogy előszeretettel küldte el melegebb éghajlatra a sajtó vele szemben kritikus képviselőit. A CBS megjegyzi, hogy a kétórás sajtótájékoztató alatt Biden esetenként frusztrált lett a kérdésekkel provokáló újságírók hallatán, és előfordult, hogy felemelte a hangját.

(via Reuters, CBS News)

(Borítókép: Joe Biden elnök meghallgatja Peter Doocy, a Fox News riporterének kérdéseit a washingtoni Fehér Ház keleti termében 2022. január 24-én. Fotó: Leah Millis / Reuters)

Rovatok