Index Vakbarát Hírportál

Beköltözött egy macska a Fehér Házba

2022. január 28., péntek 21:49

Pénteken beköltözött a Fehér Házba Willow, a macska. Az állatot az elnöki pár fogadta örökbe.

Négylábúakat tekintve jelenleg csak egy német juhász kölyökkutya, Commander él a Fehér Házban. Mellé érkezik most a kétéves Willow, aki az első macska lesz az elnöki hivatalban George W. Bush India nevű fekete macskája óta. A rövid szőrű, zöld szemű állatról már fel is töltötték az első fotókat:

A first lady szóvivője elmondta: az állat „szülővárosa” a pennsylvaniai Willow Grove volt, innen kapta a nevét. A macskát azután fogadták örökbe, hogy Willow a 2020-as elnökválasztás egyik kampányrendezvényén felsétált a színpadra Joe Biden mellé.

Willow berendezkedett a Fehér Házban a kedvenc játékaival, csemegéivel, és rengeteg hely van, ahol szaglászhat és felfedőútra indulhat

– mondta a first lady szóvivője.

A Biden házaspárnak Commander mellett korábban volt két másik német juhásza is a Fehér Házban, Major és Champ. Major azonban kétszer is megharapott valakit, ezért őt végül Delaware-be küldték családi barátaikhoz. A másik kutya, Champ pedig tavaly júniusban elpusztult.

A Fehér Házban egyébként általában kutyát divat tartani, de néha a macska is előfordul azért. Ezeken kívül korábban már madarakat, hörcsögöt, sőt, még mosómedvét és oposszumot is tartottak az elnöki hivatalban.

A mosómedvét Rebeccának hívták, és a Calvin Coolidge elnöksége idején, 1927–1929 között volt a Fehér Ház lakója (két kutyával és öt kanárival együtt). Az oposszum pedig Rebecca távozása után költözött be az ő kerti lakhelyébe, már Herbert Hoover elnöksége idején.

Az Egyesült Államok történetében mindössze három elnök volt, akinek nem volt valamilyen állata a hivatalban: James Polk, Andrew Johnson és Donald Trump.

(via BBC)

Rovatok