Index Vakbarát Hírportál

Szörnyethalt egy túrázó a Gyilkos-havason

2022. január 29., szombat 17:25

A 37 éves gyergyószentmiklósi férfi valószínűleg megcsúszott a jeges sziklapárkányon, és több mint 80 métert zuhant.

Meghalt az a 37 éves gyergyószentmiklósi férfi, aki valószínűleg megcsúszott a jeges sziklapárkányon, és több mint 80 métert zuhant a Hargita megyei Gyilkos-havason január 28-án este – adta hírül a Székelyhon.

A halálos balesetet szenvedő férfit egy négyfős társasággal érkezett a népszerű túrázóhelyen található panorámakabinhoz, majd a szálláshelyet egyedül elhagyta, valamivel később barátai utána mentek, de már hiába keresték a társukat.

A hegyimentőcsapat hat tagja, a hegyi csendőrség emberei és a gyergyószentmiklósi barlangász egyesület tagjai a helyszínre érkezve megállapították, hogy az eltűnt személy nyomai a panorámakabin jobb oldalán lévő szikla szélére vezetnek, és látható volt, hogy ott csúszott be a mélybe. A szikláról leereszkedő hegyimentők a férfit holtan találták a sziklafalon, több mint 80 métert zuhant, szörnyethalt. 

Az áldozat keresése a hegyimentők számára is kockázatos volt, szél, havazás nehezítette a munkájukat. Három óra után tudták felhozni a férfit a panorámakabinhoz, ahonnan leszállították a holttestet az úthoz, ahol a hat órán át tartó bevetés végén átadták az előzőleg értesített hatóságoknak

– mondta Kastal Gergő, a Dancurás hegyimentőcsapat vezetője.

(via Székelyhon)

Rovatok