Index Vakbarát Hírportál

A piszkos autó miatt húztak meg a forgalmin egy tanulót

2022. január 31., hétfő 15:03

Egy nő piszkos autója miatt bukott meg a forgalmi  vizsgáján. A vizsgáztató azért buktatta meg, mert radírdarabokat talált az anyósülés alatti szőnyegen. A 17 éves nagy-britanniai fiatal hónapok óta várta a vizsgáját, de az eset óta nem gyakorolja a vezetést. 

A vezetésoktató még csak be sem szállt az autóba, miután meglátta a radírmaradványokat a kárpiton.

Paul Turner, a Lancashire megyei St. Michaels on Wyre-ben élő lány apja elmondta, hogy a jármű az oktatóé volt, és a radírtörmeléket leszámítva teljesen tiszta. Szerinte a darabok úgy kerültek oda, hogy a vizsgabiztos előtte kiradírozott valamit a naplójából – írja a LADbible.

A lány és az oktató körülbelül tíz percen át próbálta megbeszélni a dolgot, de nem jutottak dűlőre, így a tanuló, anélkül hogy vezethetett volna, megbukott, és nem kapta vissza a vizsgájára befizetett 64 fontját (körülbelül 27 ezer forint) sem.

Az apa azt is elmondta, hogy lánya már nemcsak a jogosítványra, de az autójára is összegyűjtötte a pénzt, de az eset óta nem ült volán mögé.

A lap megkeresésesére a jogosítványok kiadásáért felelős hivatal elmondta, hogy azért, hogy a vizsgáztatókat és a tanulókat megvédjék a koronavírustól, útmutatást adtak ki: e szerint minden vizsga előtt az autót ki kell takarítani, hogy így csökkentsék a megfertőződés esélyét.

Rovatok