Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Moszkvába megy, kedden tárgyal Putyinnal

2022. január 31., hétfő 13:45

Február 1-jén délután Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatás keretében tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Kremlben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A látogatást hétfőn orosz újságíróknak Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is bejelentette.

Havasi Bertalan emlékeztetett: a koronavírus negatív hatásai ellenére sikerült folytatni a magyar–orosz gazdasági projekteket, melyek közül több is a csúcstalálkozó napirendjére kerül. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megvitatják a legfontosabb nemzetközi ügyeket is.

Havasi Bertalan és Dmitrij Peszkov is kiemelte: mindkét fél nagyon fontosnak tartja a moszkvai látogatást, tekintettel a magyar–orosz kétoldalú kapcsolatok fejlettségére.

A sajtófőnök hozzátette: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyalásával egy időben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is megbeszélést folytat egymással.

A találkozót a Kreml is bejelentette, közleményükben azt írták, hogy a tervek szerint megvitatják a kétoldalú együttműködés továbbfejlesztésének kérdéseit a kereskedelmi, gazdasági, energiaügyi, kulturális és humanitárius területeken. Ezenkívül az aktuális európai biztonsági helyzet is megkerülhetetlen téma lesz.

Rovatok