Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Boris Johnson négy munkatársa

2022. február 3., csütörtök 21:18

Lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök négy magas beosztású munkatársa csütörtökön. Távozásuk szorosan összefügg Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányával.

A botrányt azok a jórészt hivatalosan is megerősített brit sajtóértesülések robbantották ki, amelyek szerint a londoni kormányfői hivatalban és más kormányintézményekben a koronavírus-járvány elleni szigorú kapcsolattartási korlátozások idején rendszeresen összejöveteleket, partikat rendeztek – számolt be az MTI.

Csütörtökön bejelentette lemondását Munira Mirza, a Downing Street szakpolitikai munkacsoportjának vezetője.

Nem sokkal később, csütörtök este ugyancsak távozott tisztségéből Jack Doyle, a kormányfői hivatal kommunikációs igazgatója.

Néhány órával Mirza és Doyle lemondása után Dan Rosenfield, a miniszterelnöki hivatal eddigi stábfőnöke és Martin Reynolds, Johnson személyi titkára követte őket.

Mint emlékezetes, a botrány azután robbant ki, hogy kiderült, a miniszterelnöki hivatalban, a Downing Street 10-ben karácsonyi bulit tartottak, miközben tilosak voltak az ilyen jellegű összejövetelek az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány súlyossága miatt.

Később nyilvánosságra került egy e-mail, amelyből kiderült, hogy egy nagyszabású kerti partit is tartottak a londoni miniszterelnöki hivatalban 2020 májusában. 

Rovatok