Index Vakbarát Hírportál

Tényleg állatkínzásra utal Székelyudvarhely címerében a medvefej?

2022. február 3., csütörtök 11:50

Az erdélyi város polgármestere számolt be arról, hogy eljárást kezdeményeztek a tavaly törvényes úton elfogadott városcímerrel kapcsolatban.

Gálfi Árpád azt írja közösségi oldalán, hogy az önkormányzati testületi ülésen számolt be a Legfelsőbb Ügyészség megkereséséről. Mint ismeretes, a város még 2016-ban indította el az illetékes minisztériumnál Székelyudvarhely történelmi címerének hivatalos elfogadási folyamatát. Az eljárás végül tavaly zárult le, amikor a helyi önkormányzati testület elfogadta a szükséges határozatokat, majd a minisztérium is jóváhagyta a dokumentációt és a címert.

Mindennek fényében értelmezhetetlen az ügyészség lépése, hogy nyomozást rendelnek el egy esetleges bűncselekmény kivizsgálása miatt. Azt vizsgálják most, hogy nem állatok ellen elkövetett kegyetlenség bűncselekményére bujt-e fel az, hogy a kormány által jóváhagyott, tehát hivatalos városcímeren egy kardra szúrt medvefej látható. Az ügyészség egyben elrendelte a címer elfogadását lehetővé tevő összes dokumentum leadását.

Rovatok