Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül kiment egy cikk arról, hogy lerohanták Ukrajnát

2022. február 5., szombat 14:38 | aznap frissítve

Amerikai idő szerint pénteken eddig ismeretlen okokból élesedett egy cikk a Bloomberg oldalán arról, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. Az orosz külügyi szóvivő szerint az országuk beavatkozásról szóló nyugati publikációk a földünk elleni bűncselekményekkel érnek fel.

A cikk egyből fel is került a Bloomberg címlapjának bal hasábjába azzal a kísérőszöveggel, hogy élőben közvetítik a fejleményeket. A cikkre kattintva azonban egy 500-as belső szerveri hibaüzenetet (internal server error) jelzett ki a képernyő. 

A Bloomberg azóta törölte az említett cikket, és egy közleményben reagált a történtekre. Azt írták, hogy előre bekészítettek egy cikket arra az esetre, ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, és ez élesedett az oldalon.

Nagyon sajnáljuk a hibát. A címet eltávolítottuk, és vizsgáljuk, hogy mi történt

– írták. 

Az amerikai Fitch Ratings hitelminősítő egyébként nemrég úgy kalkulált, hogy egyelőre nem lesz háború Ukrajnában.

Kreml: nincs gond

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő nem tartja provokációnak a hibát, ezért szerinte nem is kell túlzásokba esni, ráadásul a Bloomberg már bocsánatot kért a hibáért.

Peszkov szerint ez a baki rámutat, milyen veszélyeket hordoznak magukban az ukrán határ körül kialakult feszültségek, a támadó nyilatkozatok a nyugati és európai országokból.

„Ilyen feszültségekkel teli időkben egy szikra is rendkívül veszélyes tud lenni” 

– tette hozzá. 

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azonban korántsem volt ilyen diplomatikus. Kijelentette ugyanis, hogy

az orosz beavatkozásról szóló nyugati publikációk a bolygó elleni bűncselekménnyel érnek fel. 

(via Bloomberg/TASZSZ)

Rovatok