Index Vakbarát Hírportál

Több légicsapást is végrehajtott az izraeli hadsereg Damaszkusz környékén

2022. február 9., szerda 08:41

Egy katona meghalt és többen megsebesültek a Golán-fennsíkról indított támadás után a szír főváros körzetében, a zsidó állam elismerte, hogy tette válaszcsapás volt egy nem sokkal korábbi szíriai rakétakilövésre.

A SANA szíriai állami hírügynökség értesülése szerint Izrael föld-föld rakétákat vetett be, amelyek közül az arab ország légvédelme többet megsemmisített. A rakétákat az Izrael által 1967-ben annektált, korábban Szíriához tartozó Golán-fennsíkról indították.

A támadásban legalább egy katona meghalt és többen megsebesültek, emellett kisebb anyagi kár is keletkezett az izraeli hadsereg szerdára virradóan Damaszkusz környékén végrehajtott légicsapásaiban, közölte a szíriai állami televízió.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában. Az izraeli hadsereg nem szokta kommentálni az akcióit, azonban február 9-i közleményében elismerték a műveletet, hozzátéve, hogy az válasz volt egy nem sokkal korábban szíriai területről Izrael északi része felé indított rakétakilövésre. A zsidó állam fegyveres erőinek Twitter-beszámolója szerint a rakéta még a levegőben felrobbant, áldozatokról és károkról nem tudnak, valamint azt is közölték, hogy egy katonai létesítmény volt a céljuk. 

(via MTI) 

Rovatok