Index Vakbarát Hírportál

Mialatt Zuckerberg bukott egy óriásit, egy indiai milliárdos mindenkit lehagyott

2022. február 9., szerda 09:50

Átalakult a nagyvagyonosok listája Indiában: Gautam Adani megelőzte az ország korábbi leggazdagabb emberét, Mukesh Ambanit. A vagyona meghaladja a 88,5 milliárd dollárt, ezzel a világ tizedik leggazdagabb ember lett.

Az indiai milliárdos Gautam Adani megelőzte honfitársát, Mukesh Ambanit, és Ázsia leggazdagabb emberévé vált a Bloomberg által összeállított leggazdagabb emberek listáján. Az Adani Group vállalat 59 éves alapítója legfőképp ipari hajózásra, űrhajózásra, hőenergiára és széntermelésre specializálódott. 

A jelenlegi nettó vagyona meghaladja a 88,5 milliárd dollárt, ami a mai árfolyamok alapján 24,7 billió forintnak felel meg. Ezzel ő lett a világ 10. leggazdagabb embere. 

Mint a világ milliárdosaihoz hasonlóan, Gautam Adani vagyona is az egekbe szökött a koronavírus-járvány alatt. Tavaly ilyenkor „csupán" 40 milliárd dollárt ért, tehát egy év alatt megduplázta a vagyonát – ezzel megelőzve Mukesh Ambani indiai vállalkozót. 

Azonban nem ez volt az egyetlen nagy változás a milliárdosok ranglistáján: a Meta (FB) részvényeinek összeomlása után Mark Zuckerberg több mint 30 milliárd dollártól köszönt el a napokban, amivel a Bloomberg-lista 13. helyére zuhant. 

(via CNN

(Borítókép: Gautam Adani 2010. december 23-án. Fotó: SAM PANTHAKY / AFP)

Rovatok