Index Vakbarát Hírportál

Újabb diplomatákat hoznak ki Ukrajnából a fokozódó feszültség miatt

2022. február 12., szombat 06:40 | aznap frissítve

Az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség súlyosbodása nyomán az izraeli külügyminisztérium bejelentette, hogy elszállítják Ukrajnából a kijevi diplomaták és követségi dolgozók családtagjait. Emellett Jeruzsálem felszólította az izraeli állampolgárokat, hogy tartózkodjanak az Ukrajnába utazástól, és fontolják meg az országban maradásukat.

A külügyminisztérium közleményben kérte fel az Ukrajnában élő izraeli állampolgárokat, hogy regisztráljanak a minisztérium honlapján, és fontolják meg az országban maradásukat. A tárca azt tanácsolta az izraelieknek, hogy tartózkodjanak a veszélyes térségek megközelítésétől.

Izrael az Egyesült Államok példáját követi, és azon állításai nyomán döntött a diplomatái kimenekítéséről, hogy bármelyik pillanatban megindulhat az orosz támadás Ukrajna ellen. 

Érdekes módon a diplomaták és állampolgáraik evakuálását Washington legközelebbi szövetségesei szorgalmazzák, így Izrael és most a legutóbb London kérte meg állampolgárait arra, hogy távozzanak a kelet-európai országból. 

Az amerikai állítás szerint Oroszországnak annyi katonája gyűlt össze az ukrán határ körül, amely már lassan elegendő lenne Kijev ostromára. 

(MTI)

Rovatok