Index Vakbarát Hírportál

Két megállónál is elfelejtett megállni, mert annyira részeg volt a mozdonyvezető

2022. február 14., hétfő 07:46

A rendőrök 2,5 ezrelék alkoholszintet mértek a masinisztánál, aki 35 éve a vasúttársaság dolgozója, de az eset után azonnal kirúgták.

A felvidéki Komáromból este háromnegyed hatkor elindult személyvonat két megállónál sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve viszont már rendőrök várták a mozdonyvezetőt. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője, Tomás Kovác kifejtette, hogy a 17 óra 42 perckor elindult vonat a Csallóközaranyoshoz tartozó felaranyosi, illetve az azt követő ekeli megállón is keresztülrobogott – olvasható az Új Szó oldalán.

Az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették a ZSSK diszpécserének, majd Dunaszerdahelyen már a rendőrök vártak a vonatra, akik megszondázták a mozdonyvezetőt. A szóvivő arról is beszámolt, hogy

2,5 ezrelék alkoholszintet (totális részegség) mértek a leheletében, ezt követően leszállították a vonatról,

a szerelvényt pedig félreállították a dunaszerdahelyi állomáson.

A vonaton 20-an utaztak, fél óra várakozás után a következő járattal mehettek tovább. A vasúttársaság vezérigazgatója, Roman Koren nyomatékosította, hogy ez az eset rendkívül rossz fényt vet a vasúttársaság mintegy 1200 mozdonyvezetőjére.

A mai naptól kezdődően visszavonásig elrendeltem alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottunk esetében, és az ilyen tesztelések intenzitásának növelését a munkaidő végén is

– fogalmazott a cégvezető, aki elmondta, hogy a mozdonyvezető több mint 35 éve dolgozott a társaságnál, azonban az eset után azonnal kirúgták.

Mária Linkesová, a kerületi rendőrszóvivő elárulta, hogy az 51 éves mozdonyvezetőt őrizetbe vették, ügyét szupergyors eljárásban kezelik. Foglalkozás során elkövetett ittas veszélyeztetésért kell felelnie, az ítéletet a rendőrségi cellában várhatja meg. 

(via Új Szó)

Rovatok