Index Vakbarát Hírportál

Büntetőfékezett, keménykedett, majd padlót fogott

2022. február 15., kedd 16:17

Ezúttal alaposan ráfázott az a sofőr, aki a közúti leckéztetés szabálytalan és életveszélyes módját választotta Lengyelországban.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy az utóbbi időben igencsak megnövekedett a büntetőfékezések száma Magyarországon, aminek hátterében a koronavírus által okozott feszültség lehet. A Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, Mónok Andrea egy kisfilmben beszélt arról, hogy a legtöbbször hirtelen indulatból elkövetett közúti manőverek bűncselekmények. 

A járvány által okozott indulatok más országokban is hasonló méreteket ölthetnek. A Bpiautósok.hu oldalán megosztott felvétel Lengyelországban készült, amelyet egy belső sávban haladó jármű fedélzeti kamerája rögzített. 

A videón látszik, hogy egy sofőr a gyorsforgalmi úton halad az autójával, amikor hirtelen bevág elé egy terepjárós, amire a veszélyeztetett sofőr dudálással reagál. Ez persze nem tetszik az életveszélyes manővert végrehajtó, fehér színű jármű vezetőjének, és tettét tovább fokozza egy alapos büntetőfékezéssel, majd hirtelen megáll a belső sávban.

Ezek után kiszállnak a sofőrök, és ököllel intézik el a nézeteltérést, majd az ütésektől a büntetőfékező padlót fog. 

Január végén hasonló esetről adott hírt az Index, amikor január 29-én, szombat délután összeverekedett két autós Budapesten, a Kerepesi úton, miután egy Audi a buszsávból vágott be egy Volkswagen elé, majd büntetőfékezett.

(Bpiautósok.hu

Rovatok