Index Vakbarát Hírportál

Két év után egy lépcső alatti rejtekhelyen találták meg az eltűnt kislányt

2022. február 16., szerda 07:46

A gyermeket a szülei rabolták el 2019-ben, miután elveszítették a felügyeleti jogukat. A kislány jól van, és nevelőszülőkhöz került.

Élve és egészségesen találták meg azt a 6 éves kislányt, aki 2019-ben tűnt el a New Yorkhoz közeli Saugerties városában.

Paislee Shultist a szülei rabolhatták el, miután 2019-ben elvesztették a kislány fölötti felügyeleti jogukat. A gyermeket apai nagyapjánál, Saugertiesben rejtették el – írja a rendőrség közlése alapján a New York Post.

Hétfő este az egyik nyomozó a nagyszülő otthonában egy lépcső alatti titkos szobát fedezett fel, amelyből egy takaró kandikált ki. A rendőrök a falépcső eltávolítása közben elsőként a kislány apró lábait vették észre. A bontást követően a lakóház pincéjébe vezető zárt lépcső alatt nemcsak az elrabolt kislányt, de édesanyját is megtalálták.

A szülőknek nem Paislee az egyetlen gyerekük. A 33 éves Kimberly Cooper és a 32 éves Kirk Shultis idősebb lányuk felügyeleti jogát is elvesztette, ő nevelőszülőkhöz került.

A mentősök, mielőtt átadták volna a kislányt a törvényes gyámjának, akik nővérét is nevelik, megvizsgálták a gyermeket, akiről azt állapították meg, hogy jól van. Az egyetlen probléma, hogy az elmúlt két évben nem járt iskolába, és nem is oktatták a házban. 

A lány apja és 57 éves nagyapja szabadlábon védekezhet, azonban a gyerek édesanyját 50 ezer dollár óvadék ellenében tartják fogva.

Rovatok