Index Vakbarát Hírportál

Transzvesztita-királynőt neveztek ki az amerikai energiaügyi helyettes államtitkári posztra

2022. február 16., szerda 19:17

Életrajzi nyilatkozatában Sam Brinton elárulta, hogy magas sarkúban topogott be az atomenergia-politikáról szóló kongresszusra. A helyettes államtitkár az MIT-en szerzett atomfizikusi diplomát.

Joe Biden amerikai elnök Sam Brintont, a közismert transzvesztita-királynőt (drag queen) nevezte ki a washingtoni szövetségi energiaügyi minisztérium atomenergetikai hivatalának a használt nukleáris fűtőanyag elhelyezéséért és hulladékgazdálkodásáért felelős helyettes államtitkári posztjára. 

A The Federalist Papers hírportál cikke szerint Sam Brinton a felkérést maga is megerősítette, és elmondta, hogy ő lesz az első, szexuális hovatartozásában bizonytalan (gender fluid) személy az amerikai szövetségi kormányzat vezetésében.

Életrajzi nyilatkozatában az egyébként mérnök és a híres MIT-en atomfizikusi diplomát is szerző Sam Brinton azt mondta, hogy magas sarkú cipőben jelent meg a kongresszusban az atomenergia-politikáról szóló törvényhozói tájékoztatón, és még Barack Obama volt elnökkel is beszélgetett LMBTQ-kérdésekről.

(via MTI) 

Rovatok