Index Vakbarát Hírportál

Jelentősen több kínai diák jelentkezett az angliai egyetemekre

2022. február 17., csütörtök 13:52

Ugyan az európai diákok jelentkezése csökkent, a kínai fiatalok nagyon vonzónak találják az angliai egyetemeket: 12 százalékkal nőtt a Kínából érkezett jelentkezések száma, ezzel 28 930 kínai kezdene brit egyetemen szeptembertől.

A brit Egyetemek és Főiskolák Felvételi Szolgálata (UCAS) adatai szerint a Kínából érkező hallgatók száma meghaladja a Walesből jelentkezőkét az Egyesült Királyság egyetemein. Az EU-ból érkező jelentkezések száma csökkent. 

A Kínából érkező kérelmezők száma a tavalyi 26 000-hez képest 12 százalékkal, 28 930-ra nőtt idén, eközben Walesből 12 660 jelentkezés érkezett a leendő hallgatóktól. Ezzel Kína a brit egyetemek második legnagyobb piaca az Európai Unió után.

A legnagyobb emelkedést Nigéria hozta, a kérelmek 47 százalékkal 2380-ra növekedtek idén. Egyébként egyre több embert vonzanak olyan szakok, amelyek a tanulmányok után „garantált” állást biztosítanak. 

Clare Marchant, az Ucas vezérigazgatója szerint a nagy kínai kereslet bizonyítja, hogy a brit egyetemek még mindig világszerte vonzóak – azonban összességében a jelentkezések átlagosan egy százalékkal estek idén. 

(via dailymail.co.uk)  

Rovatok