Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates a koronavírus elleni küzdelemről tárgyalt

2022. február 17., csütörtök 18:49

Bill Gates, a Microsoft egykori elnök-vezérigazgatója egynapos látogatásra Pakisztánba érkezett. Az üzletember egyebek között a koronavírus elleni küzdelemről és a gyermekbénulás elleni oltási kampányról is tanácskozott Imran Hán miniszterelnökkel – számoltak be a pakisztáni médiumok.

Bill Gates a miniszterelnök meghívására érkezett az ázsiai országba, de találkozott Sehzád Báiggal, az ország gyermekbénulás elleni oltási kampányát vezető orvossal, valamint ellátogatott az ország legjelentősebb Covid–19-központjába is, ahol tájékozódott a járványügyi helyzetről.

A Covid–19-központ az amerikai milliárdost a génszekvencia-vizsgálatokról tájékoztatta, a létesítményt vezető Aszad Umar pedig köszönetét fejezte ki Gatesnek az anyagi támogatásért.

Imran Hán pakisztáni miniszterelnökkel méltatta az üzletember eredményeit, és Twitter-üzenetben az egész ország nevében megköszönte Gates gyermekbénulás elleni oltási kampányhoz és a szegénység felszámolására indított programokhoz nyújtott hatalmas segítségét.

Pakisztán 1994-ben indított oltási programot a gyermekbénulás ellen, és közel került ahhoz, hogy teljesen felszámolja a megbetegedéseket. A siker mégsem volt teljes, a kór kiirtását ugyanis akadályozza, hogy ál- és rémhírek miatt az oltásokat beadó egészségügyi dolgozókat rendszeresen erőszakos támadások érik, sokan pedig nem hajlandók beadatni a vakcinát a gyerekeiknek – ismertette az MTI.

Rovatok