Index Vakbarát Hírportál

Előbb meggyilkolta, majd egy csatornába dobta magyar feleségét egy holland drogbáró

2022. február 17., csütörtök 08:30

Az elhunyt nő édesapja szerint a férfi rettegésben tartotta az asszonyt, és azért végzett vele, mert félt, hogy az kitálal a rendőröknek.

A jövő héten megy Hollandiába a magyar nagykövethez és a konzulhoz a meghalt nő apja, hogy az ilyenkor szokásos ügyeket intézze. A megrendült férfi elmondta, hogy a szakértők még vizsgálják a halál pontos okát, körülményeit és idejét – tájékoztat róla a Borsonline.

Találgatni nem szeretnék, engem csakis az igazság érdekel

– mondta a gyászoló férfi, aki két évvel ezelőtt tudott utoljára a gyermekével beszélni, és emiatt még 2020 januárjában bejelentést tett a rendőrségen, hogy semmilyen módon nem érte el a gyermekét.

Biztos vagyok benne, hogy a férje fogva tartotta, hiszen Évára nem volt jellemző, hogy eltűnjön

– fejtette ki István, a megrendült szülő.

A gyilkosság tényéig egy figyelmes járókelő vezetett, aki észrevette azt a tetőcsomagtartót, amivel a feltételezések szerint a drogdílerként tevékenykedő férj, Jan, a csatornába dobta Évát.

Egy brutális, elmebeteg pszichopatának tartottam. Hiába próbáltam a lányomat megvédeni tőle. Éva 2019-ben hazajött. Egy ideig nálam lakott, aztán kibérelt egy lakást. A férfi utánajött, megtalálta és nagyon megverte. Hiába tiltották ki Magyarországról, hiába volt vele szemben távoltartási végzés érvényben, semmi sem állította meg. Csakis pszichikai vagy fizikai erőszakkal vehette rá a gyermekemet, hogy ismét kimenjen vele Hollandiába

– magyarázta az apa, aki bevallása szerint érezte, hogy már nem látja viszont a leányát, akinek meggyőződése szerint azért kellett meghalnia, mert így akarta elhallgattatni a férje.

Jan kemény drogdíler volt és féltette a birodalmát 

– fogalmazott István.

(Bors

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon. 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok