Index Vakbarát Hírportál

Izrael újabb rakétákat lőtt ki Szíriára

2022. február 17., csütörtök 10:21

Rakétákat lőtt ki Izrael egy Damaszkusztól délre található területre, ahol vélhetően helyi katonai tisztviselők tartottak tanácskozást. Az elmúlt években egyébként már több száz hasonló légi csapás történt Szíriával szemben.

Izrael több rakétát lőtt ki szerda éjjel szíriai katonai célpontokra Damaszkusztól délre; a támadások nem öltek meg senkit, azonban jelentős anyagi károkat okoztak – számolt be az MTI. Egyes értesülések szerint a célpont egy olyan épület volt, ahol katonai tisztségviselők tartottak tanácskozást.

Egy névtelenül nyilatkozó izraeli katonai az állami televízióban elmondta, hogy a Golán-fennsíkról lőtték ki a rakétákat, amelyek egy falu határában csapódtak be éjfél előtt, de személyi sérülést nem okoztak. Idén ez már a negyedik ilyen jellegű izraeli támadás lehetett.

Izrael legutóbb múlt héten mért légi csapást Damaszkusz környékén, akkor egy katona meghalt, és többen megsebesültek. Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légi csapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában.

Rovatok