Index Vakbarát Hírportál

A francia elnök felesége álhírek miatt perel

2022. február 18., péntek 21:30

Emmanuel Macron francia elnök felesége, Brigitte Macron két nővel szemben kér a bíróságon elégtételt, amiért álhíreket terjesztenek róla.

A hírek szerint igazából férfinak született, később átoperáltatta magát nővé, és nevet változtatott, továbbá pedofíliával is kapcsolatba hozták – írta az MTI az M6 televíziós csatorna információira hivatkozva. Brigitte Macron perli a két nőt, akik ezzel kapcsolatban pletykálnak, mivel sértik a magánélethez való jogait, a személyiségi jogait és az imázshoz való jogát is. A párizsi büntetőbíróság eljárást indított. Az első meghallgatás az ügyben június 15-én lesz.

Az egyik nő médiumként, a másik független újságíróként terjesztette a híreket az interneten. Decemberben a magát médiumnak nevező nő a saját YouTube-csatornáján a Macron családról osztott meg fényképeket.

Szintén decemberben ugyanúgy a YouTube videómegosztóra felkerült a másik, magát független újságírónak nevező nő videója is. Ennek a videónak volt a legnagyobb szerepe az álhír terjesztésében. A videó egy interjú volt az összeesküvéselmélet-hívő Natacha Reyjel. A négyórás videót 470 ezren látták, mielőtt letörölték jogi okokból. Az álhír a következő napokban a legfelkapottabb téma volt a Twitter közösségi oldalon.

Brigitte Macronhoz a feljelentésben csatlakozott három gyermeke és testvére is. Az álhír azóta is terjed a közösségi oldalakon – eszerint Brigitte Macron eredetileg Jean-Michel Trogneux néven, férfiként született.

Rovatok