Index Vakbarát Hírportál

Betörték a hullámok egy vízibusz ablakait, három ember megsérült

2022. február 18., péntek 13:44

A Tollerort nevű átkelőhajó az Elbán hajózott, amikor az erős szél felverte a hullámokat, ami betörte a vízibusz szélvédőüvegeit csütörtök reggel. Az esetről videófelvétel is készült.

A videón látható, amint egy hullám betöri az üveget, és vízzel árasztja el a hajó belsejét és az azon utazókat. Az utasok kimenekültek, közül hárman megsérültek, de mindhárman képesek voltak saját erejükből elhagyni a hajót.

Ahogy az a felvételen is látszik, a legelöl ülő utast a kitörő üvegszilánkok sebesítettek meg. A vágásokat szenvedő férfit az észak-német közszolgálati adó meg is szólaltatta. A férfi azért ült előre, hogy nézhesse a hullámokat. Amikor a víz betörte az üveget, az a Titanic című film egyik jelenetére emlékeztette – nyilatkozta a férfi. A vízibusz elsüllyedésétől azonban nem félt. 

A német rendőrség azt mondta, az erős vihar miatt csak a nagyobb vízibuszokat engedték kihajózni, azt, hogy miért törtek be a hajó ablakai, még vizsgálják – számolt be az NDR.

A videót ide kattintva nézheti meg.

(Borítókép: Egy vízibusz a viharban, az Elbán 2022. február 17-én. Fotó: Marcus Brandt / Picture Alliance / Getty Images)

Rovatok