Index Vakbarát Hírportál

Európai uniós támogatásból termesztett drogot egy férfi Bihar megyében

2022. február 22., kedd 12:05

Egy erdélyi mezőgazdasági mérnök 40 ezer eurós segítséget kapott vállalkozásához, amiből egy mintakertészetet alakított ki, azonban illegális dolgot rejtettek a fóliasátrai, melyekben a hatóság 42 tő marihuánát talált.

Egy ismert és sikeres romániai gazdálkodó 37 éves gyermeke, Gigi Nicusor Fuscas – akárcsak más agrárvállalkozók – Brüsszelhez fordult cége felvirágoztatása érdekében – olvasható a Főtér oldalán.

Az unió is látott fantáziát a mezőgazdasági szakember terveiben. Negyvenezer eurós (14 millió forint) támogatás lett a jutalma a férfinak, aki speciális sátrakat, LED-lámpákat, ventilátorokat, szűrőket, műtrágyát és minden mást beszerzett és felszerelt, ami egy jól működő farmhoz szükséges. 

Mindezek után mégsem a zöldségtermesztés, inkább a jóval nagyobb haszonnal járó drogtermesztés mellett döntött.

A rendőrség a razziáján 42 tő marihuánát talált a fóliasátrakban, amelyek közül 22 már be is érett, mire a nyomozók felfedezték a gazdálkodás valódi természetét. A hatóságnak nem volt ismeretlen Gigi Nicusor Fuscas személye, hiszen korábban elkapták már kannabisztermesztés miatt, még korábban pedig drogfogyasztásért. A mostani eset után nem is húzta az időt a bíróság, és néhány nappal a lebukás után másfél év börtönbüntetősre ítélte a férfit. 

Az ítélethozatal után a mezőgazdasági szakember megszökött, azóta hatósági körözés alatt áll.

(via Főtér)

Rovatok