Index Vakbarát Hírportál

Hank 500 kiló, és bemegy a házakba

2022. február 22., kedd 13:36

A helyi lakosok legalább 102 rendőrségi bejelentést tettek Hank miatt, de a Bear League szolgálat vezetője kiáll mellette.

Egy barna medve átlagos súlya Amerika nyugati részén olyan 45 és 135 kilogramm között mozog a vadvédelmi minisztérium szerint. Élő állatokkal foglalkozó osztályuk szerint a fekete medvék átlagos súlya 100 és 300 kiló közé esik.

A kaliforniai South Lake Tahoe-i hatóságot pénteken azért riasztották, mert Hank, egy 500 kilós fekete medve behatolt egy házba.

Először betört egy ablakot, amelyen be is préselte magát. A rendőrök kiérve direkt zajt csaptak kint csak azért, hogy az állat az épület hátsó ajtaján távozzon.

Ez az eset július óta fennáll, Hank összesen már huszonnyolc házba tört be a Tahoe Keys vízparti területen. 

A hatóságok, mivel eddig nem sikerült befogniuk, azt nyilatkozták, hogy lehet, hogy el kell altatniuk a medvét, de nem ez a fő céljuk. Korábban már kiraktak egy medvecsapdát, de vissza kellett szedniük, mert valaki medvegyilkos felirattal látta el.

Ann Bryan, a kaliforniai Bear League vadmentő szolgálat vezetője, csak egy kérdést tett fel a hatóságok álláspontjára:

Csak leül és eszik. Nem támad. Nem morog. Nem néz csúnyán. Miért kellene ennek a nagy mackónak meghalnia?

Úgy tűnik, Bryan egyedül van a véleményével. A ragadozó több mint harminc esetben jelentős anyagi károkat is okozott. A helyi lakosok legalább 102 rendőrségi bejelentést tettek Hank miatt. A New York Timesnak a kaliforniai hatóság szóvivője, Peter Tira nyilatkozott:

Ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ez pedig veszélyes.

Rovatok