Index Vakbarát Hírportál

Ártatlanul töltött három hónapot börtönben egy magyar modell Olaszországban

2022. február 23., szerda 08:03

Még tavaly márciusban szeretett volna Tokióba utazni Budapestről Gréta, a fiatal magyar modell. Eredetileg Rómában kellett volna átszállnia, ahol el is töltött egy éjszakát az egyik repülőteréhez közeli szállodában, hogy aztán másnap innen induljon tovább Tokió felé.

Gréta az olasz fővárosban egy divattervezőre várt, aki eredetileg a hotelbe vitte volna neki azokat a ruhákat, amiket egy fotózáson kellett volna viselnie. Este 11-kor kopogtattak is az ajtaján.

Egy nő állt ott hatalmas bőrönddel. Behívtam, majd előrementem a szobába. Amikor megfordultam, sokkot kaptam: a hátam mögött egy férfi állt. A bőröndös nő már a földön feküdt, közben civil ruhás emberek özönlötték el a szobát, akik azt kiabálták, hogy „rendőrség”

– nyilatkozta az ATV-nek Gréta.

A modellt 12 órán keresztül hallgatták ki a rendőrök, később pedig kiderült, hogy a divattervező bőröndje 11 kiló kokaint tartalmazott. Mivel a nő menteni szerette volna magát, azt vallotta a rendőröknek, hogy a bőröndöt Grétának vitte.

Dühös voltam, amikor a nyomozók közölték, hogy letartóztatnak. A legnehezebb az volt, amikor éjfélkor megérkeztem a civitavecchiai börtönbe. Végigvezettek a folyosón, láttam a sötét zárkákat, és fogalmam sem volt, mi történik velem másnap

– fogalmazott a modell, aki teljesen összeomlott, miután börtönbe került. Elmondása szerint két héten keresztül gyötörték pánikrohamok, és minden este sírt a történtek miatt. Egyedül az édesanyja tartotta benne a lelket, aki látogatásaikor emlékeztette arra, hogy erősnek kell maradnia, idővel ugyanis minden jóra fordul.

Fordulatot végül a modell ügyvédjének észrevétele hozott. Kiderült ugyanis, hogy a két kihallgatási jegyzőkönyv közül az egyik hamis. A valódi szerint Gréta nem vette át a bőröndöt a tervezőtől, a hamis viszont ennek az  ellenkezőjét állította. A fiatal modellt végül július 3-án engedték ki a börtönből. Először nem is akarta elhinni, hogy szabad lett.

Visszakaptam a ruháimat, a pénzemet, az útlevelemet. Kukászsákkal a hátamon léptem ki a börtön kapuján, benne a jegyzőkönyvek, a ruháim. Az utcán a szüleim vártak. Odarohantam hozzájuk, mindenki sírt

– mondta Gréta, aki azonban ez után még hónapokig nem hagyhatta el Olaszországot, a rendőrséget ugyanis két hónapon keresztül kellett még látogatnia, egy héten három alkalommal. Ebben az időszakban egy férfiruhaüzletben és egy étteremben is dolgozott, december 17-én egy hivatalos levél keretében azonban arról tájékoztatták, hogy hazatérhet Magyarországra. A modell jelenleg külföldön él a barátjával, ügyvédjével 100 ezer eurós sérelemdíjra perlik az olasz államot. 

Rovatok