Index Vakbarát Hírportál

Megtelnek az új-zélandi kórházak koronavírus-fertőzöttekkel

2022. február 26., szombat 12:46

Az utóbbi két hétben kétszer annyi megbetegedés volt Új-Zélandon, mint az előtte lévő 24 hónapban összesen. Wellingtonban még mindig demonstrálnak a korlátozó intézkedések ellen.

Új-Zélandon újabb negatív csúcsot hozott az omikron-járványhullám. Több mint 13 600 új megbetegedést diagnosztizáltak pénteken, írta az nzherald.co.nz. Ennek csaknem 70 százalékát az óceániai ország legnépesebb városában, Aucklandben találták. Kedden 3300 friss fertőzöttet szűrtek ki, hétfőn mintegy 2900, vasárnap pedig 2400 új megbetegedést regisztráltak, a heti átlag meghaladja az ötezret.

Az utóbbi két évben csaknem 72 ezer esetet jegyeztek fel, ebből az utóbbi két hétben több mint ötvenezret; a fertőzésben 56 beteg veszítette az életét.

Kórházban több mint 260 fertőzöttet kell ápolni, közülük öt emberről intenzív osztályon kell gondoskodni. Bő három hete kilenc Covid-pácienst ápoltak egészségügyi intézményben a szigetországban.

Wellingtonban, a fővárosban még mindig tiltalkoznak demonstrálók a járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések ellen.

Rovatok