Index Vakbarát Hírportál

Őrült vagy zseni? Egyre többen véleményezik Putyin mentális állapotát

2022. február 28., hétfő 20:17

„Kiszámíthatatlan” – így jellemezte az orosz elnököt Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter.

Az orosz elnök mentális állapotát egyre több amerikai tisztviselő kérdőjelezi meg. Az USA egykori külügyminisztere a FOX News adásában elmondta: sokszor találkozott Putyinnal, de véleménye szerint ez most egy másik Putyin. Úgy fogalmazott:

Mindig számító és hideg volt, de ez más. Kiszámíthatatlannak tűnik.

A FOX News egy magas rangú nemzetbiztonsági tisztviselőre hivatkozva azzal egészítette ki Condoleezza Rice meglátásait, hogy állítólag amikor Putyin találkozott Emmanuel Macronnal, az orosz elnök „paranoiásnak” tűnt, és úgy látszott „nem hajlandó a józan észre hallgatni”.

Putyin régi szövetségese, Milos Zeman cseh elnök „őrültnek” nevezte az orosz vezetőt a héten, miután elindította az inváziót Ukrajna ellen.

Rebekah Koffler egykori hírszerző tiszt, a Putyin forgatókönyve: Oroszország titkos terve Amerika legyőzésére című könyv szerzője azt mondta a Fox News Digitalnak, hogy Putyin nem őrült ember.

Azok a felvetések, amelyek őrültnek nevezik, csak azt jelzik, hogy még mindig nem vesszük komolyan Putyint, vagy nem értjük meg őt

– mondta Koffler, aki szerint az orosz elnök nem téveszmés, nincsenek mentális anomáliái.

Ha valami, akkor ez a konfliktus rávilágított arra, hogy nincs életképes ellenstratégiánk Putyin jól átgondolt tervével szemben. Most szalmaszálakba kapaszkodunk

– fogalmazott az egykori hírszerző.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2018. december 20-án. Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images)

Rovatok