Index Vakbarát Hírportál

Elsüllyedt a luxusautókat szállító teherhajó

2022. március 1., kedd 18:59

Elsüllyedt a négyezer luxusautót szállító teherhajó, amely két hete gyulladt ki az Atlanti-óceánon.

A Felicity Ace nevű teherszállító hajó a Volkswagen-csoport autóit szállította az Egyesült Államokba, amikor február 16-án kigyulladt. A tüzet sokáig nem tudták eloltani, mivel az elektromos autók lítium-ion akkumulátorai életben tartották a lángokat. A hajón összesen négyezer luxusautó, többek között Porschék, Lamborghinik, Bentley-k és Audik is voltak. 

A Felicity Ace a portugáliai Azori-szigetek partjaitól 220 tengeri mérföldre süllyedt el kedden, miután a hullámok 45 fokos szögben az oldalára fordították. A teherhajót biztonságba akarták vontatni, de a mentés sikertelen volt.

Az időjárás meglehetősen zord volt, ami a megrongálódott hajó süllyedéséhez vezetett, de a jelek szerint nincs olajszennyezés a környéken, viszont ezt még vizsgálják

– mondta Pat Adamson, a mentésben részt vevő egyik cég szóvivője az Automotive Newsnak. A Russel Group szerint az incidens legalább 155 millió dollárjába kerülhet a Volkswagen-csoportnak. A hajó fedélzetén körülbelül 438 millió dollár értékű áru volt, ebből 401 millió dollár autó volt.

(Borítókép: A Felicity Ace nevű teherszállító hajó a portugál partok közelében 2022. március 1-jén. Fotó: Handout / Portuguese Navy / AFP)

Rovatok